Geschiedenis

Toen in de 19e eeuw Zwitserland nog niet zo welvarend was, besloot het paar uit Ticino, net zoals vele andere van hun landgenoten, om hun geluk te beproeven in het buitenland.

In 1873 vestigde het gezinnetje zich in de Beenhouwersstraat vlak bij de Grote Markt van Brussel.

Enkele weken later openen zee en levensmiddelenwinkel die ze gewoon “Au Suisse” noemen. Mevrouw Togni begint rolmaps en makreel in vaten te verkopen. Mar snel breidt ze haar gamma specialiteiten uit to Zwitserse producten. Zo zal ze de eerste ziijn die emmentaler invoert! He twas de tijd waarin Brussel nog een bruisende stad was. Het centrum van de stad werd opgevrolijkt door volksbals en de gueuze vloeide met beken. Maar nu en dan moest ook de inwendige mens worden verstrekt en waarmee ging dat beter dan met een lekker sardine vanbij « togni » die met de hand naar binnen werdge werkt,

Om te voorkomen dat de sardine niet recht uit het vat zou wegglippen, nam men de gewoonte aan om die op te dienen met een stukje brood. De voorouder van het broodje was geboren ! In 1919 verhuisde « Au Suisse » naar de Anspachlaan 73. De verkoop van broodjes nam zo’n hoge vlucht dat amper 10 jaar later huis ernaast werdingepalmd.

In de jaren 30 werd een systeem in gebruik genomen dat in die tijd een waren revolutie betekende : een automatische broodjes verdeler. Een sort kast die langs achteren werd gevuld.

In die tijd en tot nog niet zo lang geleden bleef “Togni” regelmatig open tot 23 uur of zelfs later, om het publiek van de Ancienne belgique of van de Pathé-bioscoop te bedienen.Maar uiteraard zijn de tijden veranderd. En de levensstijl van de Brusselaars ook. De mensen hebben minder tijd om hun broodjes’s middags te komen Helen en de laan wordt nog zelden overspoeld door wandelaars. Maar dat mag geen belemmering zijn! In 1992 creëer de “Au Suisse” een afleverservice voor bedrijven en in 2005 ziet de “OnLine” service het levenslicht.

Vandaag geeft een team van een vijftiental personen het beste van zichzelf om u elke dag te bedienen met respect voor de kwaliteit en de traditie van mevrouw Togni…un al meer dan 130 jaar.

Visitez le restaurant en vidéo

Bezoek onze kantoren in 360° alsof u er.

Au Suisse SPRL  -  Boulevard Anspach 73,75  -  1000 Bruxelles  -  Tel. 02/512.95.89  -  Fax : 02/511.29.63